Sterna hirundo-0329

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

έως
1,444(χωρίς ΦΠΑ)

4 – 7 Μαίου 2023

 

Διάρκεια ταξιδιού : 4 ημέρες Group : 3 άτομα

 


Η ανοιξιάτικη Λέσβος είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης της Δυτικής Παλαιαρκτικής για πουλιά και birders! Οι τελευταίες μέρες του Απριλίου και οι πρώτες μέρες του Μαΐου, είναι οι πιο δημοφιλείς, όχι τυχαία. Τα μεταναστευτικά πουλιά πέφτουν κατά κύματα και καθημερινά εμφανίζονται διαφορετικά είδη στο νησί. Επιλέξαμε ημέρες στην δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και γιατί κάποια είδη έχουν έρθει ήδη, κάποια βρίσκονται στην αναπαραγωγική διαδικασία και κάποια έρχονται αυτές τις μέρες. Τα τελευταία είναι από τα πιο περιζήτητα αφού ανάμεσά τους είναι η Λιοστριτσίδα, το Κουφαηδόνι και το Μαυροκιρκίνεζο. Κι αν η χρονιά βοηθήσει, μπορεί να συναντήσουμε τον πολυπόθητο Ασπρολαίμη!

 

 

  • Κριτικές 0 Reviews
    0/5
  • Στυλ εξόρμησης Τύπος εξόρμησης
    Επαναλαμβανόμενο
  • Επιπεδο δραστηριότητας Μέτριο
    3/8
  • Μέγεθος group Μικρό group
    3

Warning: Use of undefined constant Συνοπτικά - assumed 'Συνοπτικά' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wildlifexplorers/public_html/wp-content/themes/entrada/woocommerce/content-single-product.php on line 452
Συνοπτικά

Προορισμός                         Λέσβος


Αναχώρηση                          Αθήνα


Διάρκεια                               4 ημερών


Διαθέσιμες θέσεις                3


Τιμή για δίκλινο                  1.443 (+ΦΠΑ) €/άτομο


Οδηγός                                   Χρήστος Βλάχος


ΠΙΘΑΝΑ ΕΙΔΗ

Μύχος, Αρτέμης, Μικροτσικνιάς, Νυχτοκόρακας, Κρυπτοτσικνιάς, Γελαδάρης, Πορφυροτσικνιάς, Μαυροπελαργός, Χαλκόκοτα, Καστανόπαπια, Βαλτόπαπια, Φιδαετός, Αετογερακίνα, Λιβαδόκιρκος, Σαίνι, Μαυροκιρκίνεζο, Κιρκινέζι, Πετρίτης, Νησοπέρδικα, Μικροπουλάδα, Στικτοπουλάδα, Πετροτουρλίδα, Αγκαθοκαλημάνα, Σταχτιά Νανοσκαλίδρα, Μαυρότρυγγας, Βαλτότρυγγας, Γελογλάρονο, Αργυρογλάρονο, Μαυρογλάρονο, Κούκος, Τρυγόνι, Νανόμπουφος, Γκιώνης, Τυτώ, Γιδοβύζι, Μελισσοφάγος, Χαλκοκουρούνα, Μεσαίος Δρυοκολάπτης, Βραχοχελίδονο, Κοκκινινοκελάδα, Κουφαηδόνι, Γαλαζοκότσυφας, Αιγαιοτσιροβάκος, Βαλτοποταμίδα, Λιοστριτσίδα, Νανομυγοχάφτης, Κλειδωνάς, Πευκοτσοπανάκος, Σταχτοκεφαλάς, Παρδαλοκεφαλάς, ανατολική Κίσσα, Αγιοπούλι, Συκοφάγος, Πετροσπουργίτης, Φρυγανοτσίχλονο, Σμυρνοτσίχλονο, Αμπελουργός.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν και άλλα σπανιότερα είδη που έχουν καταγραφεί στην Λέσβο την ίδια περίοδο αλλά ας τα αφήσουμε για ευχάριστη έκπληξη! Δικαίως το νησί έχει αυτό το δυνατό όνομα και την φήμη ανάμεσα στους birders και τους φωτογράφους φύσης σε όλη την Δυτική Παλαιαρκτική.

Τι περιλαμβάνεται στο κόστος εξόρμησης
Τι περιλαμβάνεται σε αυτήν την εξόρμηση;Στοιχεία που περιλαμβάνονται στο κόστος της τιμής εκδρομής.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με καμπίνα από και προς την Λέσβο
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου SUV και καύσιμα για όλες τις μέρες
  • Διαμονή σε ξενώνα της περιοχής
  • Τουριστικός φόρος ξενώνα
  • Πρωινό στον ξενώνα
  • Δείπνο και τις 4 μέρες
  • Workshop πεδίου όλες τις μέρες
  • Οδηγός και Guide για όλες τις ημέρες
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Υποστήριξη της Canon Greece
  • ΦΠΑ
Τι δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν την εξόρμηση;Στοιχεία που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στο κόστος της τιμής εκδρομής.
  • Δεν περιλαμβάνεται ότι δεν αναφέρετε στο πρόγραμμα
  • Δεν περιλαμβάνονται ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια της εκδρομής

 

  1. Πέμπτη 4 Μαϊου Ημέρα 1η

    Το πλοίο σαλπάρει και ταξιδεύει νυχτερινές ώρες.

    Θα φτάσετε το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, θα σας παραλάβω με το SUV αυτοκίνητό μας και θα κινηθούμε προς την Σκάλα Καλλονής και το μικρό ξενοδοχείο, που θα είναι το ορμητήριο μας. Αφήνουμε αποσκευές, παίρνουμε προμήθειες  και επιβιβαζόμαστε για τον πρώτο στόχο της ημέρας, που δεν είναι άλλος από τον Πευκοτσοπανάκο! Συνήθως χρειάζεται παραπάνω από μια επίσκεψη στα μέρη του για να τον δει και να τον ευχαριστηθεί κανείς, εκτός αν η θεά τύχη βοηθήσει στην πρώτη επίσκεψη. Στην υπόλοιπη μας μέρα θα κινηθούμε γύρω από την Σκάλα Καλλονής και γύρω από την Καλλονή. Αυτή η περιοχή είναι από τις πλουσιότερες του νησιού σε πουλιά και σίγουρα θα γεμίσει όλη την υπόλοιπη μέρα μας.

    Βραδάκι για φαγητό σε ψαροταβέρνα, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα. Με τα πόδια, θα γυρίσουμε στα δωμάτια για ξεκούραση γιατί η αυριανή μέρα θα είναι πολύ μεγάλη!

  2. ΠΑρασκευή 5 Μαϊου Ημέρα 2η

    Αξημέρωτα θα ξεκινήσουμε από το ξενοδοχείο, αφού θα έχουμε πάρει μαζί μας τα βασικά. Νερό, καφέδες, πρωινό. Η πορεία μας θα είναι αρκετά μεγάλη και θα φτάσει ως το Σίγρι, στην βορειοδυτική άκρη του νησιού. Όλη όμως η διαδρομή ως εκεί, είναι μαγευτική και γεμάτη πουλιά. Στα μισά της διαδρομής θα επισκεφτούμε την περιοχή της Μονή Υψηλού, όπου τα είδη πραγματικά είναι ένα κι ένα! Οι ευκαιρίες για παρατήρηση και φωτογράφηση είναι πάρα πολλές και μαζί με το μαγευτικό φως του νησιού, οι εικόνες που θα δούμε θα μείνουν στο μυαλό μας. Το μεσημέρι που η δραστηριότητα των ζωντανών πέφτει και το φως είναι απαγορευτικό για φωτογραφία θα επισκεφτούμε ένα παλιό, γνωστό μας ταβερνάκι, δίπλα στην θάλασσα. Μετά το φαγητό θα συνεχίσουμε ακόμα βορειοδυτικότερα, σ’ ένα σημείο που συχνά δίνει σπάνια είδη.

    Η επιστροφή θα γίνει από τον παραλιακό χωματόδρομο. Μεγαλύτερη διαδρομή αλλά με εξαιρετικά σημεία για πουλιά. Μάλλον η καλύτερη περιοχή του νησιού για δύσκολα είδη! Το πιθανότερο είναι πως θα φτάσουμε κατάκοποι στα δωμάτια μας αλλά με ένα χαμόγελο στα χείλη.

  3. Σάββατο 6 Μαϊου Ημέρα 3η

    Πάλι το ξεκίνημά μας θα γίνει πολύ πρωί. Καθώς η ζέστη ανεβαίνει στα μισά της ημέρας, δυσκολεύει την αναζήτηση των ειδών οπότε η καλύτερη πρόταση είναι να τα αναζητούμε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το σημερινό πρόγραμμα λέει, κεντρική και βόρεια Λέσβος. Είδη όπως η Λιοστριτσίδα, ο Παρδαλοκεφαλάς, ο Μελωδοτσιροβάκος, ο Αιγαιοτσιροβάκος, ο Μεσαίος Δρυοκολάπτης, ο Κούκος αλλά και κάποιο καθυστερημένο Τσιχλαηδόνι, είναι στην πορεία μας. Με την ελπίδα πως θα τα συναντήσουμε όλα, θα φτάσουμε στον Μόλυβο, ένα από τα πολλά όμορφα χωριά του νησιού.  Η απογευματινή επιστροφή θα μπορούσε να ακολουθήσει τον δρόμο που συχνά συναντάμε Γαλαζοκότσυφα, Συκοφάγο, όλους τους μυγοχάφτες, πολλούς τσιροβάκους, κεφαλάδες, Μελισσοφάγους, Τσαλαπετεινούς αλλά και πουλάδες και ποταμίδες ακόμα και Γιδοβύζια!

    Μετά και το βραδινό φαγητό –πιθανά στο χωριό της Αγ. Παρασκευής, σίγουρα θα φτάσουμε αργά στα δωμάτια μας. Η επομένη είναι η τελευταία μεν μέρα στο νησί αλλά καθώς το πλοίο φεύγει βράδυ, όλη η μέρα θα είναι δική μας.

  4. Κυριακή 7 Μαϊου Ημέρα 4η

    Τη τελευταία μέρα θα επισκεφτούμε αφ’ ενός τον Πολυχνίτο και τις αλυκές του και αφ’ ετέρου θα προσπαθήσουμε σε διάφορα άλλα σημεία να συγκεντρώσουμε όσα από τα είδη στη λίστα μας δεν έχουμε ήδη φωτογραφήσει. Σίγουρα θα δούμε και τις αλυκές Καλλονής και το ποτάμι του Τσικνιά και την περιοχή από τα Μάκαρα μέχρι τις πλαγιές του Μεσότοπου.

    Θαλασσοκόρακας, σουσουράδες, χαραδριοί, γλαρόνια, Πετροτουρλίδες, Αηδόνια, Ωχροστριτσίδες, τσιχλόνια, Σταχτοπετρόκληδες, Ασπροκωλίνες, Βραχοτσοπανάκοι, Νησοπέρδικες, Μαυροκιρκινέζια είναι όλα πιθανά σε αυτές τις περιοχές που θα κινηθούμε.

    Νωρίς το απόγευμα θα μαζέψουμε τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο και θα κινηθούμε προς την πόλη της Μυτιλήνης και το λιμάνι της. Μια τελευταία στάση για Πετρίτη και κοντινό Γαλαζοκότσυφα όμως, θα την κάνουμε! Επιβίβαση και seawatching για όσο το φως μας επιτρέπει. Το βράδυ, μετά το φαγητό, θα βρούμε μια ήσυχη γωνιά να ξαναζήσουμε στιγμές από την εξόρμησή μας στην όμορφη Λέσβο.

Sitta krueperi-GY7Z3585
Stellagama stellio-IMG_3832
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Αντικουνουπικό
  • Καπέλο για τον ήλιο
  • Ελαφριά ρούχα

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Μεγάλος τηλεφακός
  • Ευρυγώνιος φακός
  • Macro φακό
  • Δύο (2) φωτογραφικά σώματα
  • Μονόποδο
  • Προαιρετικά : Bean bag
Tour Guide: Χρήστος Βλάχος
Φωτογράφος Άγριας Φύσης/Οδηγός Πεδίου







    Συνολική βαθμολογία
    0/5

    Αφήστε το σχόλιο σας