Η όμορφη αυτή χώρα, με τους πολύ φιλικούς κατοίκους, βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία της Αραβικής Χερσονήσου, με ακτές στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα και είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, ιδιαίτερα για τους φωτογράφους άγριας φύσης , γιατί προσφέρει μια ποικιλία ενδιαιτημάτων για άγρια ζωή, όπως βουνά, κοιλάδες, έρημοι, παράκτιες πεδιάδες και ακτές της θάλασσας.
Πάνω από πεντακόσια είδη πουλιών έχουν καταγραφεί στο Ομάν. Κάποια από αυτά είναι μόνιμοι κάτοικοι και άλλα το επισκέπτονται την άνοιξη για αναπαραγωγή, αναχωρώντας μέχρι το φθινόπωρο. Ακόμα περισσότερα εμφανίζονται τις εποχές της μετανάστευσης, σε διαδρομές μετανάστευσης μεταξύ των περιοχών της Παλαιαρκτικής, της Αφρικής και της Ινδίας. Οι ανατολικές ακτές, τα κοντινά νησιά, το ορεινό τμήμα ακόμα και η μεγάλη έρημος της χώρας και τα νότια σημεία, φιλοξενούν πολλά ενδιαφέροντα είδη.  Η κουκουβάγια του Ομάν (Strix butleri) είναι ένα είδος κουκουβάγιας που ανακαλύφθηκε το 2013 και είναι το μόνο ενδημικό πουλί στο Ομάν. Πολύ ενδιαφέροντα επίσης είναι τα θηλαστικά της χώρας, με την αραβική λεοπάρδαλη να είναι το νούμερο ένα αυτής της λίστας.
Το Ομάν έχει επίσης εξήντα τέσσερα είδη ερπετών και  αρκετά κητώδη στις θάλασσες του.  Είναι ένας παράδεισος για κάθε φυσιολάτρη!

ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

    ΟΜΑΝ – BLESSED WITH NATURAL BEAUTY

    FULLY BOOKED

    22 – 28 Μαρτίου 2023 Διάρκεια ταξιδιού : 6 ημέρες Group : 7-10 άτομα   Το Ομάν είναι μία αραβική χώρα με έντονο το στοιχείο της παράδοσης αφού μέχρι και τη δεκαετία του ‘70 ήταν μια από τις πιο απομονωμένες…

    5
    Based on 2 Reviews