ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη μου εκδρομή στο εξωτερικό με κύριο στόχο την παρατήρηση της φύσης και των πουλιών ήταν στην Ουγγαρία (με μικρές «παρενθέσεις» στη γειτονική Σλοβακία και τη Βόρεια Σερβία) με τη Wildlife Explorers και τον Χρήστο Βλάχο. Και ήδη από τη μέρα της επιστροφής μου στην Αθήνα, ανυπομονώ για την επόμενη!

Κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού ήταν άρτια οργανωμένη, απολύτως “tailor-made” και με γνώμονα τις ειδικές προτιμήσεις των συμμετεχόντων. Και δεν ήταν μόνον οι εξορμήσεις στη φύση και τα πουλιά. Ολόκληρο το ταξίδι, από τις πτήσεις, τις καταπληκτικές επιλογές για τη διαμονή σε όλες τις πόλεις που μείναμε (credits to Μαριάντζελα Μοσχονά!), τις επιλογές στο φαγητό, τα πολυτελή τζιπ που μας επέτρεψαν να περιπλανηθούμε στα πιο μαγικά μέρη, ήταν άψογα. Ακόμη και η ισορροπία με το καθαρά «τουριστικό» κομμάτι του ταξιδιού, στη μαγευτική χειμωνιάτικη Βουδαπέστη και τις άλλες κεντροευρωπαϊκές πόλεις, τα πολιτιστικά αξιοθέατα και οι περιηγήσεις, θα κάλυπταν τα γούστα και των πιο απαιτητικών non-birders.

Όσο για τη φύση και τα πουλιά? Η ανατολή του ήλιου που έβαφε χρυσή την παγωμένη στέπα του Hortobágy, οι εναέριες «μάχες» των Θαλασσαετών σε απόσταση μόλις 6-7 μέτρων από τα μάτια μας (και τους φακούς μας!) από την άνετη ζεστασιά ενός τέλεια οργανωμένου hide, το πέταγμα των Γερανών, τα δέντρα στο κέντρο της Kikinda «φορτωμένα» το καθένα με δεκάδες Νανόμπουφους, οι φωνές από 5.000 χήνες σε πτήση, το hovering της Χιονογερακίνας, ο αχανής βιότοπος της Μεγάλης Ωτίδας, αμέτρητες στιγμές μοναδικές και αξέχαστες για κάθε λάτρη της φύσης. Η παρέα ήδη δημιουργήθηκε και μετράμε αντίστροφα για το επόμενο ταξίδι, στην Ισλανδία!

 

Αφήστε ένα σχόλιο