ΣΠΥΡΟΣ Σ. – Hide Έβρου

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απολαμβάνεις το φυσικό κόσμο, και να γίνεσαι μέρος αυτού, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στη ζωή τους. Ο τρόπος αυτός είναι η παραμονή σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρυψώνα, ένα hide όπως λέγεται διεθνώς, που παρέχει πλήρη κάλυψη στον παρατηρητή αλλά και ξεκάθαρη θέα στον φωτογράφο για πολύ κοντινές φυσικές λήψεις, που θα ήταν αδύνατο να συμβούν στο πεδίο. Το μοναδικό τέτοιο hide είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, μιλάω φυσικά για τον Chris Vlachos και το Wildlife Explorers hide στη Λύρα Έβρου, σε συνεργασία με την Canon Greece .
Ο χώρος είναι απίστευτα άνετος και προσεγμένος ως την τελευταία λεπτομέρεια. Ηλεκτρικό ρεύμα από ηλιακά πάνελ, πρίζες για φόρτιση, τουαλέτα, νιπτήρας και 2 διπλές κουκέτες, που φιλοξενούν άνετα μια τετραμελή οικογένεια, όλο το χρόνο.
Όσο για τα είδη: όταν μπορεί κανείς να δει σε απόσταση 3 μέτρων Χαλκοκουρούνες, Αμπελουργούς, Κοκκικοκεφαλάδες, Παρδαλοκεφαλαδες, Συκοφάγους, Κίσσες, Γαλαζοπαπαδίτσες, και να πετούν από πάνω σου Μαυροπελαργοι, Κραυγαετους, Φιδαετοί, Αγιοπούλια, τα λόγια είναι περιττά.
Περισσότερο από όλα εντυπωσιάστηκα από την αίσθηση ότι γίνεσαι ένα με τη φύση, χωρίς να την επηρεάζεις στο παραμικρό. Θα ήταν μοναδικό για μια οικογένεια να μείνει 1 μέρα στο χώρο, και να απολαύσει ζωντανά το πιο συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ άγριας φύσης να διαδραματίζεται μπροστά της. Δεν χρειάζεται να είσαι φωτογράφος για να πας στο hide. Ίσως μάλιστα, εάν δεν είσαι φωτογράφος, να θέλεις να γίνεις για να αποθανατίσεις όλα αυτά που συμβαίνουν μπροστά σου.

Αφήστε ένα σχόλιο